Szerdától csak tűrik a turistabuszokat a budai Várban

A tiltást nem vállalták be. Az orbáni építkezés indította.

MTI
2016. 05. 30. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közölték: június 1-jétől október 31-ig reggel 7 és 19 óra között egyszerre nyolc jármű lehet a budai Vár területén, és azok is szigorúan csak a fel- és a leszállás idejére állhatnak meg. A buszok előzetes regisztráció után, egyedi jelöléssel hajthatnak fel.

 

Mint írták, a regisztráció a Várkert Bazár előtti területen, a Lánchíd utcában történik. A buszok innen indulva kizárólag a Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Hunyadi János út útvonalon mehetnek fel a budai Várba.

A Hunyadi János út és a Dísz tér csatlakozásánál, valamint a Dísz tér és a Palota út találkozásánál két-két megállóhelyen szállhatnak le az utasok. A buszok kizárólag a Dózsa György téren kialakított területen parkolhatnak, és a helyszínen segítő közlekedésirányító szakemberek jelzését követően indulhatnak a Várba az utasokért.

 

Az MTÜ felhívta a figyelmet arra, hogy a regisztrációnál kapott egyedi jelölésnek jól látható helyen kell szerepelnie. Fontos – tették hozzá –, hogy a városnézés után az utasok együttesen, az idegenvezetőjük koordinálásával jelentkezzenek a Palota úton a felszállásra kijelölt pontokon, majd a buszoknak a Palota úton lehajtva el kell hagyniuk a budai Várat.

A változásokról szemléltető térkép és szöveges magyarázat angol és magyar nyelven is letölthető, nyomtatható az Itthon.hu weboldalról.

Közleményében az ügynökség arra kérte a turisztikai szakma szereplőit, hogy a közlekedésirend-változást szervezett előkészületekkel segítsék, és ha van rá lehetőségük, akkor próbálják meg csoportjaikat gyalogosan felvinni a budai Vár területére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.