Az MVM megvetette a lábát Moszkvában

Az MVM-nek lesz pozsonyi és brüsszeli irodája is, de azt majd a következő hónapban nyitják meg.

MTI
2016. 06. 07. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bízunk abban, hogy összhangban a keleti nyitás politikájának céljaival, a moszkvai külképviseleti iroda nagymértékben hozzá fog járulni az orosz–magyar gazdasági és energetikai kapcsolatok további erősödéséhez” – mondta a megnyitó ünnepségen Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM-csoport közleménye szerint a moszkvai kirendeltség megnyitása illeszkedik a vállalatcsoport napokban bemutatott új, középtávú stratégiájába, „amely kiemelt célként kezeli az új piacokra való belépést, a regionális szerepvállalás és a nemzetközi jelenlét erősítését”. Ezekkel a törekvésekkel összhangban az MVM a következő hónapban megnyitja brüsszeli és pozsonyi külképviseleti irodáját is – jelezték.

A moszkvai külképviseleti iroda, amelynek révén lehetőség nyílik az MVM-csoport leányvállalatai és az orosz partnerek közötti közvetlen kapcsolattartásra, a magyar nagykövetség kulturális intézetének épületében kapott helyet.

Az iroda megnyitóján az orosz és a magyar gazdasági élet szereplőit köszöntötte Balla János, Magyarország moszkvai nagykövete, Csutora Zsolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti nyitásért felelős helyettes államtitkára és Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős helyettes államtitkára is.

Az ünnepségen az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és több leányvállalatának felső vezetése mellett jelen volt Viktor Zubkov, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke, megjelentek a Roszatom és az Inter RAO orosz energetikai óriáscégek vezetői, valamint orosz kormányzati szereplők, külföldi diplomaták és az Oroszországban aktív magyar cégek helyi képviselői is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.