Csótánytetemeket találtak egy fővárosi pékségben

Több mint 480 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból a borzasztó körülmények miatt.

MTI
2016. 06. 09. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a pékség helyiségei takarítatlanok, piszkosak voltak, a festékréteg pergett a falról, az üzemi részen a higiénikus kézmosáshoz szükséges kézmosószer, papírtörölköző hiányzott, a kelesztőben lévő csatornaszem nem volt lefedve, bűzös szag áradt belőle. Az öltöző szintén rendetlen, takarítatlan volt, csikkekkel, használt ruhákkal teli. A pékségben dolgozó négy alkalmazott közül csak egy rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel – írta a hivatal.

A vállalkozás kereskedelmi egységekből begyűjtött visszáruból zsemlemorzsát is gyártott, az ehhez szükséges bejelentési kötelezettséget azonban elmulasztotta. Az ellenőrök a kiskereskedelmi egységekbe kiszállított zsemlemorzsa visszahívását is elrendelték.

A vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Tevékenységét kizárólag teljes körű karbantartás, festés, nagytakarítás, rovar- és rágcsálóirtás, valamint újabb – kedvező kimenetelű – hatósági szemle után folytathatja – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.