Egy magyar milliárdos már biztos nem áfacsaló

Ennyi pénzért még Andynek is egy évtizedig kéne kaszinóznia.

MNO
2016. 06. 02. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas összeget, 50-60 milliárd forintnyi áfát nem sikerült behajtani Magyarország egyik legsikeresebb üzletemberén, Gattyán Györgyön, amit azért a hatóság korábban zárolt – írja az Index. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdai jogerős döntése kimondta azt is, hogy a két éven keresztül folytatott titkos adatgyűjtés, telefonlehallgatás és e-mail-olvasgatás nem volt rendben. A NAV egy bűnügyi nyomozásban megszerzett titkos adatokat nem használhatott volna fel közigazgatási eljárásában, nem mellesleg ezek sem bizonyították, hogy a Docler Holdinghoz tartozó WebMindLicenses Kft. áfát csalt volna.

Egyébként az Európai Bíróság tavaly decemberben már kimondta, hogy nem tekinthető adóelkerülésnek az, hogy Gattyán György cége a Livejasmin.com internetes erotikus oldal működtetését egy másik uniós tagországba helyezte át azért, mert ott alacsonyabb az áfakulcs. Az ügy további részletei alábbi cikkünkben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.