„Látszatbéremelés” a kafetéria-átalakítás

A párt kiterjesztené a juttatások körét.

MTI
2016. 06. 08. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: nem az Európai Unió kötelezettségszegési eljárása miatt kellett szűkíteni a kafetéria felhasználhatóságát, mivel a közösség csak a Szép és Erzsébet-kártyák kibocsátásának állami monopolizálását kifogásolta.

Jövőre mégis csupán készpénzben kapható vagy turisztikai célra használható a forrás, egyebek közt iskolakezdési kiadásokra, önkéntes pénztári befizetésekre, kulturális kiadásokra vagy sportolásra nem, holott ezek mind társadalmilag hasznos kiadások – szögezte le.

Kijelentette: az LMP továbbra is többkulcsos adórendszert és valódi béremelést követel. A Szép kártyán összegyűlt források több éven át tartó felhasználhatóságát is lehetővé tenné, s a párt azt is kezdeményezte – hiába –, hogy a lakásvásárlási támogatás lehetősége a jövőben a közszférában is meglegyen a béren kívüli juttatás terhére, mondta Schmuck Erzsébet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.