Magyar offshore-bank is előkerült a Panama-iratokból

Loyal Bank a neve, és az egyik karibi szigeten működik. Egykori MSZP-közeli üzletember a tulajdonosa.

MNO
2016. 06. 09. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Saint Vincent és Grenadin-szigetek egyikén működik a Loyal Bank nevű magyar offshore-bank – írja a Panama-iratok magyar vonatkozásait feldolgozó Direkt36. A Loyal Bank offshore cégeknek nyit számlát, egyezkedik más bankokkal és budapesti társirodával is rendelkezik.

A bank tulajdonosa Hujber Ottó, aki a kilencvenes években ismert üzletember volt Magyarországon, az MSZP vállalkozói tagozatát is vezette. Ő meg is erősítette a portálnak, hogy tulajdonosa a Loyal Banknak, amelynek bevételei után állítása szerint Magyarországon fizet adót. Közölte:

„Megítélésem szerint ez személyes adatnak számít, de tájékoztatom, hogy az elmúlt öt évben 264,7 millió forint Loyal Bankból származó jövedelem után adóztam Magyarországon.”

A Panama-iratokból kiderül, hogy a bank több tízezer ügyfeléből néhány éve még 2300 magyar volt, ahogy az is, hogy legjobb éveiben a bank 1,3 milliárd forintos profitot hozott.

Bővebben itt olvashat a bankról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.