Putyin nem mondott le a Déli Áramlatról

Oroszország világos állásfoglalást vár az Európai Bizottságtól.

MTI
2016. 06. 07. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ami az exportnak a Fekete-tenger fenekén áthaladó nyomvonalait illeti, azokkal kapcsolatban ismert politikai természetű nehézségek vannak Törökországgal” – jelentette ki az orosz elnök a Benjámin Netanjáhú izraeli kormányfővel közösen megtartott sajtótájékoztatóján.

Viktor Zubkov, a Gazprom orosz vállalat igazgatótanácsának elnöke a nap folyamán korábban megtartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az orosz kormány- és államfő az Európai Unió tagállamaival igyekszik megállapodni egy olyan, a Fekete-tengeren keresztül húzódó gázvezeték megépítéséről, amelyen orosz földgázt szállítanának Dél-Európába. Ez téma lesz azokon a tárgyalásokon is, amelyeket a jövő heti szentpétervári gazdasági fórumon fognak megvitatni Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével.

Zubkov megítélése szerint az orosz hatóságoknak és vállalatoknak az unióval folytatott „kitartó és megfeszített munkája eredményre vezethet”. A fő kérdés annak eldöntése, hogy melyik az a harmadik ország vagy melyek azok a harmadik országok, ahol az Oroszországból induló és a Fekete-tenger alján futó gázvezeték a felszínre bukkan, és eljut Görögországig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.