Újabb cégek az MNB alapítványánál

Tovább szaporodhat az ingatlanportfólió.

MNO
2016. 06. 03. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt új leánycéggel gyarapították a jegybanki alapítványok az ingatlanszerző, illetve -kezelő céghálójukat, mindegyiket május végén, egy napon jegyezte be a cégbíróság, egyenként 10 millió forint törzstőkével – írja a Világgazdaság.

Alapítójuk a Pallas Athéné Domus Optima Ingatlanhasznosító Zrt., mely 1,2  milliárd forint alaptőkével rendelkezik, és székhelye a fővárosi Döbrentei utca 2. Ez az ingatlan tavaly került alapítványi tulajdonba 2,8 milliárd forint ellenében, és ide jegyezték be az új leánycégeket is.

Érdekesség, hogy erre a címre több alapítványos ingatlancég is be volt már jegyezve. Az MNB-alapítványok ugyanis eddig sem voltak híján ingatlanos cégeknek. A múlt évben kezdte meg a működését a 7,2 milliárd forint alaptőkéjű Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt., valamint a 3,1 milliárd alaptőkéjű Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt. – emlékeztet a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.