Rogán sem marad ki

A Lázár János vezette kabinet foglalkozik a brexittel.

Katona Mariann
2016. 07. 23. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összhangban azzal, amit a Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön bejelentett, mindkét testület célja a kormány döntéseinek előkészítése, illetve konkrét döntések meghozatala. Lázár János akkor úgy fogalmazott, hogy feladatuk „a miniszterelnök döntéseinek a megkönnyítése, támogatása és segítése”.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint mindkét kabinet tagjai valójában ugyanazok a miniszterek: Lázár János, Varga Mihály, Trócsányi László igazságügyi miniszter, illetve állandó meghívottként Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. Vagyis hiába a sajtóban már egy jó ideje elemezgetett Lázár János–Rogán Antal-konfliktus, a két miniszter egy újabb grémiumban is együtt fog dolgozni.

Mindkét testület már konkrét témákat is kapott. A Lázár János által vezetett kabinethez fog tartozni például a brexittel – vagyis az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésével – kapcsolatos kormányzati álláspont kialakítása. Ez annak tükrében lehet érdekes, hogy Lázár János az elmúlt hetekben már többször is kimondta a kormányzati állásponttal ellentétesen, hogy jó szívvel ő nem tudna most az unióban való maradásra szavazni. De szintén a stratégiai kabinet foglalkozik majd a bürokráciacsökkentéssel csakúgy, mint a paksi beruházással.

A Varga Mihály irányítása alatt álló gazdasági kabinet már nem ennyire konkrétan nevesített ügyekkel, hanem az állami beruházásokkal, az adócsökkentéssel, illetve a gazdasági növekedés ösztönzésével foglalkozik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.