Sokba kerül az autógyáraknak a hibás légzsákok cseréje

A javítási költség mintegy kétmilliárd eurót tesz ki.

MTI
2016. 07. 25. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német autógyárak több mint hatmillió autót hívtak vissza javításra, a BMW 2013 óta közel négymilliót, a VW 900 ezret, a Daimler egymilliót, az Audi 450 ezret. A javítási költség autónként 300 euróval számolva mintegy kétmilliárd eurót tesz ki.

Az Automobilwoche beszámolója szerint a Daimler 2015-ben és 2016-ban 900 millió euró céltartalékot alakított ki a visszahívás költségeinek fedezetére. A VW 400 millió eurós költséggel számol, az Audi és a BMW viszont külön nem mutatta ki a javítás költségeit.

Az, hogy a német autógyárak vissza tudják-e követelni költségeiket a japán Takata vállalattól, még nyitott kérdés. Az autógyárak világszerte mintegy 50 millió autót hívtak vissza a hibás Takata légzsákok javítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.