Új fejlemények Zsolnay-ügyben

A bíróság indoklása szerint a vagyonfelügyelőnek engedélyeznie kellett volna a kifizetést.

MTI
2016. 07. 24. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodnár Imre az MTI-nek elmondta: az erről szóló – pénteken született – határozatot faxon juttatta el hozzájuk a törvényszék. A felszámolási kérelmet a törvényszék megalapozatlanságra hivatkozva utasította el – tette hozzá.

Cséplő Petra, a cég igazgatósági elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, Bachar Najari, a cég fő tulajdonosa saját vagyonából a június 27-i határidőre átutalta a Zsolnayt terhelő 91 millió forintos helyi építmény- és iparűzési adót, az összeget azonban nem könyvelték el a Zsolnay számlájára, mert a vagyonfelügyelő nem adott a befizetéshez engedélyt. Ezt követően a Zalaegerszegi Törvényszék levélben tájékoztatta őket, hogy a vagyonfelügyelő együtt nem működésre hivatkozva panaszt nyújtott be a társaság ellen, amit azzal indokolt, hogy Bachar Najari befizette az adót.

Bodnár Imre közölte: a bíróság indoklása szerint a vagyonfelügyelőnek engedélyeznie kellett volna a kifizetést, hisz ez épp a cég hitelezőinek érdekeit szolgálta.

A jogi képviselő a vagyonfelügyelő magatartását „rendkívül aggályosnak” és „a magyar felszámolás-történet sarkalatos pontjának” nevezve úgy fogalmazott: „ez magában hordozza annak lehetőségét, hogy a vagyonfelügyelő nem elsősorban a hitelezők érdekében jár el”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.