84 milliós büntetés az MNB-alapítványoknak

Az MNB Pallas Athéné alapítványai több esetben is hanyagolták a közbeszerzés kiírását, most fizethetnek.

MNO
2016. 08. 09. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) által indított eljárás, melynek keretében azt vizsgálták, hogy a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné alapítványai hány szerződésükkel szegték meg a költségvetési törvényt – írja az Index.

A vizsgálat apropója az volt, hogy korábban a Fidesz és a jegybank alapítványai is úgy vélték, hogy az alapítványi pénzek már elvesztették „közpénz jellegüket”, ezért nem kell velük elszámolni a közbeszerzési törvény keretei között, de az Alkotmánybíróság másként döntött a kérdésben.

A KDB az ügyészség indítványára három hónap alatt 112 szerződést vizsgált meg, 66 esetében találta úgy, hogy azoknál közbeszerzést kellett volna kiírni. Ezért 84 millió forintra bírságolta meg az alapítványokat, akik ezt elfogadták, megnyugtatónak nevezték – számolt be a portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.