A határon túlról kell vizet hozni az Alföldre

A jövő nyártól részben romániai ivóvízzel láthatja el a lakosságot az Alföldvíz Zrt.

MTI
2016. 08. 09. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csák Gyula közölte, hogy ennek érdekében már épül a romániai vízműtelep, amelyből olyan víz érkezik majd, amelyet nem kell a hálózatba juttatás előtt vegyileg tisztítani.

Közlése szerint a társaság azért kényszerül az importra, mert saját kútjai vizébe sok helyen egészségre káros anyagok – arzén, mangán, nitrátok, bór – kerülnek, amelyeket vegyi eszközökkel kell eltávolítani. Az Arad környéki vizekben viszont még nem találhatóak meg ezek az egészségkárosító anyagok.

A beruházásra az Alföldvíz és az aradi víziközmű-társaság vegyes vállalatot hozott létre. A romániai létesítmények megépítése mintegy 2,3 milliárd forintba kerül. Ezt az összeget az Alföldvíz hosszú távra meghitelezte leányvállalatának – tette hozzá Csák Gyula.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.