Komoly leépítés jöhet a magyar Tescónál

Átszervezés átszervezés hátán – a Tesco dolgozói nem örülhetnek a hírek hallatán.

MNO
2016. 08. 19. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éven belül megszünteti budaörsi operatív központját a Tesco, miközben sok áruházat átalakítanak – írta pénteken a Magyar Idők. A kormánypárti lap úgy értesült: eladásra készítik elő a hazai kiskereskedelem legnagyobb szereplőjét.

A budaörsi irányító központban több feladatkör is megszűnik, így leépítik az operatív irányításban részt vevők létszámát, év végére az egészet fel akarják számolni a lap értesülése szerint. Több vezető már most távozott a bizonytalan jövő miatt, őket nem pótolják. Ez azért is érdekes, mert tavaly közös európai központot hoztak létre, de akkor még azt mondta a Tesco, hogy ez nem érinti a lokális központokat.

Vidéki áruházakban is karcsúsítás kezdődött, Győrből és Veszprémből is érkezett olyan hír, hogy tizenegy hetes átalakítási folyamat indult el, amelynek részeként csökkentik az iparcikkek mennyiségét, a felszabadult helyet pedig független kiskereskedőknek adná ki a Tesco. Ilyen átalakítás már több áruházban is történt a közelmúltban.

A netes értékesítéssel is akadnak gondok, a Magyar Idők úgy értesült, hogy egy órával kiszállítás előtt gyakran technikai okokra hivatkozva lép vissza a Tesco. A lap forrása szerint a cég munkaerőhiánnyal küzd, így nem mindig tudja összekészíteni a csomagokat időre.

„Nincs tervben a Tesco magyarországi központjának bezárása\" – reagált a cég vezetése a Budapest Business Journal-nek. A Tesco azt is közölte, hogy a cég globális vezetése elkötelezett a közép-európai jelenléte mellett, és Magyarországot sem akarja elhagyni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.