A terrorizmus átalakítja utazási szokásainkat

Kevesebben utaznak Németországba, Belgiumba, Törökországba és Egyiptomba.

MTI
2016. 09. 29. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint Németország négy helyet csúszott vissza a népszerű úti célok rangsorában, az ország egészét tekintve 40 százalékkal zuhant a szálláshelyekre szóló foglalások aránya. Ennél is nagyobb veszteséget szenvedett el Belgium, ahol a felére esett vissza a turisztikai forgalom a brüsszeli merényletek következtében.

Törökország 58, Egyiptom pedig 52 százalékos visszaeséssel alaposan hátraszorult a népszerűségi listán.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a laphoz eljuttatott tájékoztatása szerint augusztus végéig tipikus változásokat mutat a turisztikai vendégjárás alakulása Európában. A szállodák forgalmi adatai alapján a terrorcselekményekkel, illetve azok veszélyével sújtott államokban egytől egyig visszaesett a pihenés, kikapcsolódás céljából érkezők száma.

Európa egészét tekintve eddig 2-3 százalékos volt az idén az idegenforgalom bővülése, a fővárosokban azonban nagyobb mértékű csökkenést mértek. Franciaország turizmusa összességében stagnált, de Párizsban 10 százalékos visszaesés volt, Belgiumban 11, Brüsszelben 15 százalék volt a csökkenés. Görögország ezzel szemben az idén is megtartotta előző évi szintjét, noha Athénban fél százalékkal kevesebb vendégéjszakát értékesítettek a szállásadók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.