Ausztria a TTIP mellett a CETA-t is ellenzi

„Biztosítanunk kell, hogy az erőegyensúly ne tolódjon el a globális vállalatok javára.”

MTI
2016. 09. 01. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nehéz lesz, ez lesz a következő konfliktus az Európai Unióban, amelyet Ausztria vált ki (...), de biztosítanunk kell, hogy az erőegyensúly ne tolódjon el a globális vállalatok javára” – mondta szerda este Christian Kern az ORF-nek adott nyilatkozatában.

Ausztria ellenzi az Egyesült Államokkal kötendő szabadkereskedelmi megállapodást (TTIP) és Kern szerint a CETA számos hasonló problémától terhes. A szociáldemokrata kancellár nem bocsátkozott részletekbe.

Ausztriában széles körben aggódnak, hogy a TTIP miatt romlanak az európai élelmiszerbiztonsági szabványok, és azt is ellenzik, hogy a megállapodás szerint a vállalatok bírósághoz fordulhatnának, ha úgy gondolják, hogy a kormányok egy-egy intézkedése hátrányt jelent számukra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.