Jó hírt kapnak a magyar autósok

Egy ideig még nem emelkedik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díja.

MTI
2016. 09. 29. 5:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági napilap a csütörtöki számban közölt cikkben azt írta, az átlagár 33 ezer forint körül stabilizálódott, a piacvezető Allianz májusban, a második helyezett K&H márciusban módosított utoljára az árakon.

A szakértők szerint ennek hátterében az áll, hogy törvénymódosítás miatt a társaságok nem kínálhatnak az új partnereknek jobb árat, mint a régieknek, emiatt nem kampányolnak. A másik ok az lehet, hogy a biztosítók elégedettek a beszedett díjak összegével, bevételeik ugyanis 33 százalékkal emelkedtek tavaly óta.

A lap megjegyezte, hogy a kárhányad is kedvezően alakult az elmúlt időszakban a tavalyihoz viszonyítva: tavaly a befolyt díjak 57, ebben az évben eddig kevesebb mint 46 százalékát fizették ki kárrendezésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.