Különösen jól keresett Matolcsy munkatársa

A Népszabadság kérdéseire válaszul Matolcsy válását emlegette az MNB.

MNO
2016. 09. 10. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén május 2-áig dolgozott a Magyar Nemzeti Bankban Vajda Zita, nemzetközi szakmai titkárként pedig bruttó munkabére 1 730 000 forint volt – számolt be róla a Népszabadság. Hogy miért pont Vajda felől érdeklődött a lap, arról annyit tudhatunk meg: szerepe és fizetése jó ideje beszédtéma a jegybanki dolgozók körében. Amint látható is tehát, a nő valamifajta kivételezett helyzetéről értesült az újság, ugyanakkor csodálkozva számolt be a válaszról: „Matolcsy György magánélete, a Matolcsy házaspár válása magánügy.” A Népszabadság megjegyezte ennek kapcsán, ezek szerint az MNB kapcsolatba hozta Vajdát a Matolcsy Gyöngyitől való válással.

Vajda az egyik jegybanki alapítvány kuratóriumi tagja, itt bruttó félmilliót keres, édesanyjának cége pedig milliós megbízásokhoz jut szintén az alapítványoktól. A most 32 éves Vajda Zita korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott, majd Matolcsy jegybankelnökké választása után ő is érkezett az MNB-be. A nő feladatai közt volt a felsővezetői nemzetközi tárgyalások, nemzetközi utazások előkészítése, de a nemzetközi szakirodalomban új írások, könyvek felkutatása és a jegybanki vezetőknek való bemutatása is. Vajda 2015-ben bekerült a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) által alapított Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságába is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.