Egyre borúsabban látják a jövőt a brit vállalkozások

Érzékelhetően romlott az üzleti hangulat a brit gazdaság feldolgozóipari és szolgáltatási szektorában.

MTI
2016. 10. 10. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 7076 vállalat körében elvégzett harmadik negyedévi vizsgálat a BCC első olyan hangulatfelmérése, amely a brit EU-tagságról rendezett júniusi népszavazás utáni időszakra esett.

A kamarai szövetség megállapítása szerint mindenekelőtt a brit hazai össztermék (GDP) 80 százalékát előállító szolgáltatási szektorban észlelhető a kilátások megítélésének romlása.

A BCC adatai szerint a július és szeptember közötti időszakban megkérdezett szolgáltatási cégek 28 százaléka bízott abban, hogy forgalma növekedni fog a következő tizenkét hónapban. Az előző negyedévben e vállalati kör 44 százaléka számolt forgalombővüléssel a következő évre.

Ugyanezen időszak alatt 28 százalékról 15 százalékra csökkent azoknak a szolgáltatócégeknek az aránya, amelyek alkalmazotti állományuk növelését tervezik egy éven belül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.