Felszámolják a Gresham-palotát luxusszállóvá alakító céget

A társaság tartozásai meghaladták a vagyonát.

MTI
2016. 10. 26. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerint a társaság saját tőkéje mínusz 9,8 milliárd forintnyi volt július végén, de a tízmilliárd forintot közelítette kötelezettségállománya. Az eljárásváltásra éppen azért került sor, mert a társaság tartozásai meghaladták a vagyonát – közölte a lappal Csapó Gábor végelszámoló.

Felidézik, hogy a cég nem folytatott tevékenységet 2011 óta, amikor eladta a szállodát a Gresham-mélygarázzsal együtt az Ománi Szultánság befektetési alapjának, formálisan a Sas Holding Kft.-nek.

A szállodaértékesítést a mintegy 26 milliárd forintos beruházást finanszírozó bankok javasolták megoldásnak, mert a Gresco 2008-tól már nem tudta fizetni a hitelterheket – írja a lap, hozzátéve, hogy a cég anyavállalata is pénzügyi problémákkal küzdött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.