Hiába az Uber, tavaly nőtt az árbevételük a taxisoknak

Kérdéses azonban, hogy milyen hatása lesz az online kassza 2017-es bevezetésének.

MTI
2016. 10. 12. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A céginformációs szolgálat adatai szerint a szektorban mintegy 800 cég működik 2000 alkalmazottal, mellettük azonban 6000 egyéni vállalkozó is dolgozik.

Az Opten szerint a taxitársaságok – néhány cég kivételével – megerősödve kerültek ki a közösségi autószolgáltatókkal vívott harcból, egyelőre azonban kérdésesnek tartották, hogy az online kassza 2017-es bevezetésének milyen hatása lesz.

A szürkegazdaság visszaszorulásával a nagyobb társaságok tovább erősödhetnek, ugyanakkor visszaszorulhatnak azok az egyéni vállalkozók és mikrovállalkozások, amelyek eddig ügyeskedéssel termelték ki a költségeiket. Így várhatóan nőni fog a cégtörlések száma, a piac tisztulása ugyanakkor kedvező lehet az utasok és a gazdaság számára is – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.