Megszűnő kkv-k: kevés a fiatal vállalkozó

Sokkal több vállalkozó fiatalra lenne szükség Magyarországon.

MTI
2016. 10. 10. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Patrik az M1 aktuális csatornán hétfőn elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások több mint harmada megszűnhet a következő hat évben.

Kifejtette: a magyar fiatalok több mint 60 százaléka retteg a kudarctól, ami szerinte torz meglátást tükröz, mivel habár előfordul, hogy nem jön be egy vállalkozás, több olyan történet is ismert, amikor sokadik próbálkozásra ért el sikereket egy-egy fiatal vállalkozó.

Az elnök pozitívumként említette ugyanakkor, hogy a fiataloknak egyre több lehetőség áll rendelkezésre, így például a Ginop 5.2.2 pályázat keretében 3 millió forint nem visszatérítendő támogatás nyerhető el, a vállalkozás beindításához szükséges szakmai és egyéb támogatás érdekében pedig különböző közösségekhez csatlakozhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.