Több millió autót hív vissza a Toyota

A döntés csak Belgiumban és Luxemburgban 37 ezer gépjárművet érint.

MTI
2016. 10. 26. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán autógyártó világszerte mintegy 6 millió gépjárművét rendeli vissza elővigyázatossági okokból, mert indoklása szerint a Takata beszállító cég a vezető- és utasoldali légzsákok esetleges hibáját jelezte.

Tájékoztatásuk szerint a nagy sebességű felfúvódás során apró fémrészecskék szakíthatják át a légzsák felületét, és csapódhatnak az utastérbe.

A közszolgálati csatorna úgy tudja, a 2000. május és 2001. november, valamint a 2006. április és 2014. december között készült Hilux, Yaris, Corolla és Auris típusú autókat rendelik vissza. A gépjárművek ismert tulajdonosait levélben értesítik, az érintett légzsákokat a Toyota ingyen kicseréli.

Japánban 1,16 millió, Kínában 820 ezer, más országokban további 2,35 millió autó lehet érintett a légzsákok hibájában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.