24 milliárd forintra lehet pályázni

A Vidékfejlesztési program keretében három új pályázatot írtak ki.

Tóth László Levente
2016. 11. 09. 0:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó minőségű kertészeti termékek iránt mutatkozó fokozódó kereslet kielégítéséhez, valamint a kertészeti ágazat versenyképességének javításához 18,08 milliárd forint keretösszegű, kertészetigép-beszerzést támogató pályázati felhívást jelentetett meg a Miniszterelnökség. A felhívás elsősorban kertészeti tevékenységhez kapcsolódó munkagépek, eszközök beszerzését, önjáró betakarítógép, valamint maximum egy darab, legfeljebb 80 kilowatt motorteljesítményű traktor vásárlását támogatja.

A magyar mezőgazdaság versenyképességének javításához járul hozzá az időjárási szélsőségekkel szembeni védekezést elősegítő pályázati lehetőség is. Az Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása című pályázat a klímaváltozás és a kedvezőtlen éghajlati jelenségek által okozott károk megelőzésére irányul. Ennek keretösszege 4,72 milliárd forint.

Az érintettek mindkét pályázat esetében 2016. december 19-e és 2018. december 18-a között nyújthatják be kérelmüket. A beérkezett támogatási kérelmek első értékelési szakasza 2017. január 19-én zárul.

Az Erdészeti genetikai erőforrások megőrzése címmel meghirdetett pályázat célja, hogy a rendelkezésre álló 1,12 milliárd forint forrás hozzájáruljon a magyarországi erdészeti fafajok meglévő genetikai változatosságának és fafajaink evolúciós potenciáljának hosszú távú megőrzéséhez és fenntartásához. Ennél a pályázatnál a támogatási kérelmeket első körben 2016. december 8-a és 2016. december 16-a között lehet benyújtani.

A három felhívással együtt a Vidékfejlesztési program keretében összesen negyvenegy pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig 966 milliárd forintot hirdetett meg. A kormány célkitűzéseinek megfelelően az év hátralevő részében további pályázati felhívások megjelenésére számíthatnak a gazdálkodók és a vidéki települések. A pályázati felhívások a szechenyi2020.hu oldalon találhatók meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.