30 ezer embert rúg ki a Volkswagen

A leépítést 2020-ig hajtják végre, főleg a német dolgozók járnak rosszul.

MTI
2016. 11. 18. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézkedés célja a költségcsökkentés és a nyereség növelése. A cég azt közölte, hogy évi 3,7 milliárd euró megtakarítást tervez elérni az intézkedések révén 2020-ig.

A Volkswagen azt tervezi, hogy német gyáraiban 25 százalékkal növeli a termelékenységet az évtized végére, és növeli a befektetéseket az elektromosautó-gyártásban.

A Volkswagen tavaly kipattant dízelbotránya jócskán megtépázta a cég hírnevét. A német vállalatnak nemcsak erkölcsi, de komoly anyagi kára is keletkezett. Csak az Egyesült Államokban mintegy 15 milliárd dollárt kell kifizetnie különböző jogcímeken az amerikai autótulajdonosokat képviselő ügyvédekkel és a szövetségi kormánnyal júniusban létrejött egyezség alapján.

Az alku értelmében egyebek között az autók tulajdonosai választhatnak: a VW visszavásárolja vagy megjavítja a manipulált járműveket. A konszern erre a célra 10 milliárd dollárt fordít, a visszavásárlási ár 5 és 10 ezer dollár közötti, egyebek között a gyártási évtől és a megtett kilométerek számától függően.

A legnagyobb európai autógyártót az amerikai környezetvédelmi ügynökség tavaly szeptemberben vádolta meg azzal, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amely manipulálja a károsanyag-kibocsátás adatait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.