Az Audi jövője az elektromos autókban van

Győrben készülnek majd a gyártó autóinak erőforrásai.

MTI
2016. 11. 17. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrben készülnek majd az Audi elektromos autóinak erőforrásai – közölte egy csütörtöki ingolstadti rendezvényen Hubert Waltl, a járműipari konszern igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja.

Az MTI kérdésére azt közölte, most alakítják ki az Audi elektromosautó-portfólióját, arra, hogy készülnek-e ilyen járművek majd Győrben, konkrétum említése nélkül úgy válaszolt: a gyárban adottak ehhez a keretfeltételek.

A Reuters csütörtökön arról írt, hogy a német autógyártó gyár csak egy dízeles modellt árusít majd az amerikai piacon, részben a Volkswagen-konszern botránya miatt. Idén év elején ugyanis kiderült, hogy a gyártócsoport meghamisította a motorok károsanyag-kibocsátásáról szóló adatokat. Scott Keogh, az Audi amerikai részlegének elnöke a Los Angeles-i autóshow-n azt mondta, hogy a márka jövője az elektromos meghajtásban van. Azt tervezik, hogy 2025-re az összes legyártott autójuk 25-30 százaléka már elektromos lesz. Az első árammal működő városi terepjárójukat (SUV) 2018-ban akarják bemutatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.