Az Eximbank 300 milliót fektet be Nanushkába

A tőkebevonással a divatmárka hazai és nemzetközi kereskedelmi fejlesztéseit és terjeszkedését erősítik.

Szabó Dániel
2016. 11. 16. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Exim Növekedési Magántőkealap új céget alapított NNSHK Investment Holding Kft. néven. Az új vagyonkezelő a GB & Partners legújabb ügyletében kap szerepet: a ruhatervező és -gyártó Nanushkába száll be, több lépcsőben 300 millió forintot invesztálnak a vállalkozásba – tudta meg a Világgazdaság.

A GB&P az egyik magántőkealap, amelyre a külügyi bank egy összesen 16 milliárd forintos alapot bízott. Az Exim-alapból finanszírozott első befektetés lesz most a Nanushkába való befektetés, amelyből a terv szerint a cég hazai és nemzetközi kiskereskedelmét fejlesztik és erősítik.

A 2005-ben Sándor Szandra családi vállalkozásaként indult Nanushka ruhamárka tervei között egy új stratégiai nagykereskedelmi partnerség kiépítése, valamint megújuló online jelenlét és e-kereskedelmi rendszer kiépítése szerepel.

Az is kiderült, hogy egy új tulajdonos is feltűnhet a cégben, de azt egyelőre nem tudni, hogy kiről van szó. A Világgazdaság úgy értesült, hogy egy nagy divatipari szereplő érkezhet.

A Nanushka éves forgalma mára félmilliárd forint, bevételének 80 százaléka exportból folyik be. Korábban már az OTP Kockázati Tőkealap-kezelője a Portfolion is beszállt a cégbe, a cégrészesedést idén nyáron vásárolta vissza a márkaalapító Sándor Szandra a BNVP Group, azaz Baldaszti Péter londoni székhelyű befektető vállalkozása segítségével.

Az állami Eximbankot egyébként sokat kritizálták amiatt, hogy exportképes magyar vállalatok támogatása helyett Garancsi István milliárdos ingatlanfejlesztését és Andy Vanja tévévásárlását finanszírozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.