Ismét zárolták Gattyán magyarországi vagyonát?

Pedig júniusban jogerős határozatban mondták ki, hogy a milliárdos cégei nem sértettek adójogszabályt.

MNO
2016. 11. 16. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság júniusban jogerős határozatában kimondta, hogy Gattyán cégei nem sértettek adójogszabályt, így az adóhatóság vagyonzárának fenntartása sem indokolt. Ezt követően a NAV levette az inkasszót Gattyán György magyarországi vagyontárgyairól és ingatlanjairól – idézi fel a Napi.hu. Azonban úgy tudja a portál, hogy a „vagyonfelszabadítás” nem tartott sokáig: az adóhivatal néhány hét elteltével ismételten zárolta Gattyán összes hazai érdekeltségét.

Az intézkedés okait firtató kérdésre a szerkesztőség nem kapott választ az adóhatóságtól, ám – mint írták – a zárolás tényét nem tagadták.

A Gattyán érdekeltségébe tartozó Docler-csoport sajtóosztályának vezetője a portál megkeresésére közölte: a több éve húzódó adójogi vitában eddig két bíróság is igazat adott nekik. „A cég ahogy eddig, úgy ezentúl sem csatol véleményt az eljárás egy-egy részletéhez, de továbbra is együttműködik a nemzetközi és a magyar hatóságokkal, lehetőségeihez mérten elősegíti az adójogi vita tisztázását és mihamarabbi lezárását” – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.