Kivonulnak az amerikai cégek Magyarországról?

Öt évvel ezelőtt még háromezer felett volt a számuk, mára nem sokkal haladja meg a számuk a kétezret.

MTI
2016. 11. 16. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pertics Richárd, az Opten céginformációs szolgáltató igazgatójának közlésére hivatkozva arról írtak, hogy az elmúlt években jellemző volt a nyugat-európai érdekeltségek visszaszorulása, ám ez a trend fokozottan igaz az USA-hátterű cégekre.

Csupán 2100 amerikai tulajdonossal rendelkező cég van ma Magyarországon, pedig 5 évvel ezelőtt még 3400 feletti számban voltak jelen – olvasható a cikkben.

Nemcsak a vállalkozások száma, de az érintett érdekeltségek nagyságrendje is komoly tényező. Míg 2010-ben 1200 milliárd forintos árbevételről számoltak be a közvetlenül egyesült államokbeli tulajdonossal rendelkező cégek, ez 2015-re 800 milliárd forintra csökkent – derül ki a lapból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.