Mészáros-közeli cég építheti az M44-est

A kivitelezés 2019 harmadik negyedévére fejeződhet be.

MNO
2016. 11. 16. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a nyertes vállalkozókkal a szerződést december elején kötik meg, a munka 2017 elején kezdődik. A kivitelezés 2019 harmadik negyedévére fejeződik be – írja az MTI. Az új nyomvonalon vezető, kétszer két forgalmi sávos gyorsforgalmi úton négy külön szintű csomópontot, negyvennégy alul- és felüljárót, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítanak ki.

A Körös felett 450 méteres acél ívhíd épül, díszvilágítással. Két kisebb híd is épül, a Dögös–Kákafoki-csatorna és a Mezőtúr–Orosháza-vasútvonal felett. A tájékoztatás szerint Kardosnál üzemmérnökségi telepet hoznak létre.

A 62 kilométeres szakasz három ütemben valósul meg. A nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes, legalacsonyabb ajánlatot tevő kivitelezők: az első ütemet 56,5 milliárd forinttal, a harmadikat 45,2 milliárd forinttal Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. nyerte, a másodikat pedig az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. 43,98 milliárd forinttal. Az útszakasz megépítéséhez szükséges forrást a hazai költségvetés terhére biztosítják.

A Duna Aszfalt Kft.-vel kapcsolatban korábban már megírtuk, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó építőipari cégeivel összefonódó vállalkozás az elmúlt egy-két évben rakétaszerű gyorsasággal nyeri az elsősorban útépítésre szóló közbeszerzéseket.

A kivitelezés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.