Nyereményjáték: csalókra figyelmeztet a Lidl és a Penny

Mindkét társaság jelezte, hogy visszaéltek a nevével.

MTI
2016. 11. 17. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lidl Facebook-oldalán arra figyelmeztet, hogy a közösségi oldalon megjelent 30 000 forint értékű vásárlási utalványos játék, illetve bármilyen emelt díjas telefonszámhoz kapcsolódó kezdeményezés nem tartozik a céghez. Ezért arra kérik a vásárlókat, hogy ne osszák meg a játékot, és semmilyen utasítását ne kövessék. Minden valós Lidl-nyereményjátékról kizárólag a társaság hivatalos Facebook-oldalán található információ – hangsúlyozták.

A Penny Market figyelmeztetése szerint pedig a http://uy4offers.com/pennymhu/ linken olyan játék érhető el, amely megtévesztő, jogellenes. A Facebook alapelveibe, felhasználási feltételeibe is ütköző módon olyan látszatot kelt, mintha azt a társaság szervezné, valamint hogy a játék során nyereményeket adtak, illetve adnak át – közölte a Penny.

A linken található játékot nem a Penny Market Kft. szervezte, a játékhoz és az abban ígért, illetve a látszólag átadott nyereményekhez semmilyen módon nem köthető a társaság – hangsúlyozták. Jelezték azt is, hogy a társaság nevével, jó hírnevével visszaélő ismeretlen személyek ellen a szükséges jogi lépéseket megteszik, mivel az oldalt létrehozók jogosulatlanul felhasználták a Penny Market Kft. nevét.

A Penny is azt kéri a vásárlóktól, hogy a linket semmiképpen se használják, a Penny Market Kft. által szervezett nyereményjátékokról a www.penny.hu oldalon adnak hiteles tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.