Szerződést bontott Pharaon cégével a nemzeti kereskedőház

Az KKM cáfolja, hogy a szétválásnak köze lenne ahhoz, hogy a szaúdi milliárdos villát vett Orbán szomszédságában.

MNO
2016. 11. 13. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felbontotta szerződését Gaith Pharaon Pharaon Gamma Kft.-jével a Külgazdaság- és Külügyminisztérium (KKM) tulajdonában lévő cég, a Magyar Nemzeti Kereskedőház – tudta meg az RTL Híradó. A riport szerint a szétválásról azután döntöttek, hogy kiderült, egy Pharaonhoz köthető cég Orbán Viktor szomszédságában vett villát. A kereskedőház azonban cáfolta, hogy a botránynak köze lenne a szétváláshoz.

Az FBI által is körözött szaúdi üzletember vállalkozásának, a Pharaon-Gamma Kft.-nek közös vállalkozása van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, ez az élelmiszeripari Prominence Food Zrt. A kereskedőház azt közölte az RTL-lel, hogy a közös vállalkozás még nem működött, semmiféle gazdasági tevékenységet nem végzett, eddig az üzleti stratégiáikat egyeztették, ez az egyeztetés azonban eredménytelenül zárult. Ezért döntöttek úgy, hogy a jövőben nem dolgoznak együtt. Arról egyelőre nem született döntés, hogy a céget melyik fél viszi tovább.

Az MSZP szerint viszont éppen ezzel a szétválással leleplezte le magát a kormány. „A külügyminiszter úr úgy viselkedik, mint egy lüke tolvaj. Amikor lebukik, hirtelen visszateszi a pénzt, és azt mondja, hogy nem történt semmi” – nyilatkozta az RTL-nek Nyakó István szocialista képviselő.

Az elmúlt héten írtunk arról, hogy az állami résztulajdonban álló Mol Nyrt. vezetőségének esze ágában sincs felülvizsgálni a szaúdi milliárdos vezette céggel kötött szerződését. A magyar olajtársaság szóvivője korábban lapunknak arra utalt, hogy nem lát abban semmi kivetnivalót, hogy egy olyan céggel állnak szerződésben, amelynek elnöke ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Mint mondta, az másodlagos, személyzeti kérdés, hogy ki a társaság elnöke. Két cég kapcsolatáról van szó, így szóba sem kerül a megállapodás felülvizsgálata.

Az Interpol vörös riasztási listáján is szereplő szaúdi milliárdosról szóló cikkeinket itt találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.