TTIP: Trumpra vár az Európai Bizottság

A bizottság nyitott a tárgyalásokra.

MTI
2016. 11. 11. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérdésre hozzátette, Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke korábban több eltérő kijelentést tett gazdaságpolitikai témában, most arra várnak, kiderüljön, melyek a prioritásai a területen.

Az ügyben később megszólalt Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos is – az uniós tagországok gazdasági és kereskedelmi minisztereinek brüsszeli tanácskozásának szünetében –, aki szerint az amerikai elnökválasztás eredménye miatt az Európai Unió és az Egyesült Államok között zajló szabadkereskedelmi tárgyalások határozatlan idejű szüneteltetésére lehet számítani.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a német középvállalkozások szövetségének (UMU) berlini rendezvényén elmondott csütörtöki beszédében a kereskedelempolitikával kapcsolatban kifejtette, nem számít arra, hogy a következő két évben lehetőség nyílik az EU és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezmény megkötésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.