Wellnessezés közpénzen Mészároséknál

A felcsúti polgármester új szállodájában „mulatnak” a pénzügyi ellenőrök.

Horváth Attila
2016. 11. 10. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáját ezúttal a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, Balatonalmádiban található egykori Ramada Hotelben rendezik ma és holnap.

Beszámoltunk róla: nemrég a felcsúti polgármester cége, az R-Kord Kft. vásárolta meg a szállodát. Az MPGE elnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék első embere. Elnökhelyettesei Windisch László, a jegybank alelnöke és Tállai András, az adóhatóság vezetője. 1300 tagja közül szinte mindenki az állami szférában dolgozik, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalból is sokan csatlakoztak. Mindenki évi 3 ezer forintos tagdíjat fizet, de az egyesület nagyrészt a közpénzből működő, állami szervezetek támogatásából tartja fenn magát. A szállodában, ami ma már Balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resort néven működik, úgy tudjuk, körülbelül 150-en vesznek részt a konferencián. Ehhez egyebek mellett szoba, ellátás és a wellnessrészleg használata is jár. A hotel honlapján már nem lehet szobát foglalni, pedig azok alig felében lakhatnak jelenleg a tagok.

Megkerestük az érintett állami szerveket és az MPGE elnökét. A szervezettől azt a választ kaptuk, hogy évente egy alkalommal kétnapos szakmai konferenciát rendeznek, ezúttal ebben a hotelben. Közölték, az elnökség még áprilisban döntött az idei helyszínről. Hozzátették, az előadásokról folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt, így biztosítják az esemény átláthatóságát. Arra nem válaszoltak, ez mennyibe kerül, és pontosan hányan vesznek részt rajta. Néhány hete számoltunk be róla, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is ebbe a szállodába küldte volna dolgozóit egy hasonló, kétnapos rendezvényre. Úgy tudjuk, cikkünk megjelenése után a tárca lemondta az utat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.