Szijjártó orosz cégeket is meghívott a 3-as metró tenderére

Ezt akkor jelentette be, amikor találkozott Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel.

MTI
2017. 01. 24. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó ezt hétfőn jelentette be, amikor Moszkvában találkozott Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel.

A tájékoztatás szerint a magyar tárcavezető jelezte, hogy eddig a 3-as metró déli szakaszán elvégzendő munkálatokra írtak ki állami pályázatot. Szijjártó szerint hamarosan biztonságtechnikai tendert, valamint az északi és a déli szakasz korszerűsítésére vonatkozó pályázatot fognak kiírni, amelyre minden érdeklődő orosz céget szívesen látnak.

Az orosz minisztérium közleménye szerint a két tárcavezető egyebek között a járműipari gépgyártás, a gyógyszeripar, a polgári légiközlekedés és a haditechnika területén való együttműködésről folytatott eszmecserét.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a budapesti metrónak az orosz Metrovagonmas Nyrt. által felújított szerelvényei sikeresen vizsgáztak, és megkapták az EU üzemeltetési típusengedélyét, amit más uniós országokban is fel lehet majd használni.

A tárgyaláson Manturov Vlagyimir Putyin elnökhöz és az orosz kormány több más tagjához hasonlóan részvétét fejezte ki az észak-olaszországi magyar buszbaleset miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.