Trump továbbra is a hazai autóipart támogatná

Új beruházásokra ösztökélte egy megbeszélésen az ágazat vezetőit.

MTI
2017. 01. 24. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Donald Trumppal tartott megbeszélésen Mary Barra, a General Motors, Mark Fields, a Ford és Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler elnök-vezérigazgatója vett részt. Jelen volt Matt Blunt, Missouri állam kormányzója is, aki egyben az autógyártók kereskedelmi szervezetének vezetője.

Az elnök megerősítette azt, amit kedd reggeli Twitter-bejegyzésében már közölt: „azt akarom, hogy új gyárak épüljenek itt, az itthon eladott autókhoz”. Az üzenetben kiemelte és dicsérte a Fordot és a Fiat Chryslert, mert az elmúlt napokban mindkét cég bejelentette, hogy megnöveli amerikai termelését. A Ford például lemondott egy másfél milliárd dolláros mexikói beruházásról és helyette inkább 700 milliót invesztál egy michigani gyárba, bár a Focus gyártását változatlanul Mexikóban tervezi.

Mary Barra, a General Motors elnök-vezérigazgatója ugyanakkor megerősítette, a cég 2014-ben bejelentette, hogy 2018-ig ötmilliárd dolláros beruházást hajt végre Mexikóban, s ezen a terven nem kíván változtatni.

Trump korábban többször is bírálta a Mexikóban vagy máshol, külföldön gyártató cégeket, és 35 százalékos vámokat helyezett kilátásba az importautókra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.