Az Ikarusz Egyedi Kft. nyerte a Volán tenderét

180 új autóbuszt rendel az Ikarus Egyedi Kft.-től a Volánbusz. Még nem világos, a járművek hol futnak.

MNO
2017. 02. 07. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ikarus Egyedi Kft. nyerte a Volánbusz autóbusz-beszerzési tenderét. Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelentek szerint a társaság 180 darab új, csuklós autóbusz leszállítására kapott lehetőséget 15 372 000 000 forint értékben – az általános forgalmi adó nélkül számítva. Ez alacsonyabb összeg, mint a kiírásban szereplő, csaknem 18 milliárd forintos előzetes értékbecslés.

Hogy a 180 darab új autóbuszt a Volán hol és milyen feladatok ellátására akarja felhasználni, azt nem közölték sem a tenderkiírásban, sem a végeredményt közlő értesítőben. A sajtóban korábban felmerültek olyan találgatások, hogy a budapesti hármas metró felújítása alatt ezek a buszok látnák majd el az utasok szállítását, ám érdeklődésünkre ezt a Budapesti Közlekedési Központ cáfolta. Szerettük volna megkérdezni ez ügyben a Volánbusz kapcsolattartóját is, de a megadott telefonszám többszöri próbálkozásunkra is rendre foglaltat jelzett.

Az Ikarus Egyedi Kft. nem összekeverendő a Széles Gábor médiatulajdonos nagyvállalkozó nevével fémjelezett társasággal. Az elérhető céginformációs adatok szerint a korábban MABI-Bus Kft. név alatt futó tendergyőztes társaság főtulajdonosa egy bécsi székhelyű cég, a VIECAP Gmbh. A társaságban emellett érdekelt még 9,8 százalék erejéig két magyar bejegyzésű cég és mellettük 40,2 százalékban az Evopro Bus Kft. Utóbbi tulajdonosa egy Csehországban bejegyzett társaság, a brnói Lugreda a.s. Ez sajtóhírek szerint mások mellett Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.