Hullanak a fejek a Samsungnál

Vádat emeltek Dél-Koreában a cég irányítója ellen. Emiatt átszervezik a vezetést.

MTI
2017. 02. 28. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cégvezetés átszervezését és a konszern idegközpontjaként szolgáló stratégiai tervezési osztály felszámolását jelentette be kedden a Samsung Group dél-koreai ipari holding a cégvezér vád alá helyezését követően.

A csoport kétszáz kiválasztott felső vezetőjéből álló tervezési osztályt irányító Csö Csiszong alelnök és Csang Csoongki elnök lemondott posztjáról. A tervezési osztály feladata volt egyebek mellett a kormányzati kapcsolatok ápolása is.

A bejelentés szerint az új cégstruktúrában a Samsung Group tagvállalatai önállóan állítják majd fel üzleti terveiket, és igazgatótanácsaik önállóan hozzák meg döntéseiket. A keddi közlemény nyitva hagyta a csoport tagvállalatai közötti koordináció kérdését.

A hivatalából az alkotmánybíróság döntéséig felfüggesztett dél-koreai elnök, Pak Kunhje korrupciós ügyével foglalkozó rendkívüli bizottság kedden elrendelte a Samsung-birodalom de facto irányítója, a letartóztatásban lévő Li Dzse Jong alelnök vád alá helyezését megvesztegetés és sikkasztás vádjával.

Az üzleti körökben Jay Y. Lee néven is ismert Li Dzse Jong, a konszern alapítója és elnöke Li Kunhi legidősebb leszármazottjaként és egyetlen fiúgyermekeként a Samsung-birodalom örökösének számít. A Dél-Koreában a „Samsung koronahercegeként” is ismert Li az ország harmadik leggazdagabb embere, vagyona mintegy 7,9 milliárd dollárra tehető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.