Jól járhatnak a lengyelek a brexittel

A hazatérő munkaerőnek jótékony hatása lehet a lengyel gazdaságra.

MTI
2017. 02. 27. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brexit és a lengyel társadalmi, gazdasági fejlődés együttes hatása miatt akár 100–200 ezer lengyel is hazatérhet a brexit után Lengyelországba – fogalmaz a lengyel fejlesztési minisztériumnak egy, a parlamentben felvetett kérdésre adott írásos válasza.

„Tekintettel a romló demográfiai helyzetre és a szakképzett munkaerőben jelentkező hiányra, a brit piacon szerzett tapasztalatokkal rendelkező munkaerő hazatérésének jótékony hatása lehet a lengyel gazdaságra” – írja a közlemény, megjegyezve, hogy „megfontolandó lenne a hazatérőket támogatni a külföldön szerzett tapasztalataikat hasznosító saját vállalkozások alapításában”.

Mintegy 916 ezer lengyel állampolgár él az Egyesült Királyságban a brit statisztikai hivatal 2015-ös adatai szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.