Kezdődnek a tárgyalások Moszkvával a gázszállításról

A miniszter szerint kudarcot vallottak az Oroszországgal szembeni szankciók.

MTI
2017. 02. 03. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, az Oroszországgal szembeni szankciók gazdasági és politikai értelemben egyaránt kudarcot vallottak: jelentős bevételkiesést okoztak Európának, és egy lépéssel sem vittek közelebb a minszki megállapodás betartásához.

A szankciókat minél előbb meg kell szüntetni; ez nem elvont, hanem napi jelentőségű, gyakorlati kérdés – szögezte le, megjegyezve: német nagyvállalatoknak is komoly károkat okoztak a bevezetett korlátozások.

Magyarország stabil és erős Ukrajnában érdekelt, egyúttal elvárja, hogy az ott élő magyar kisebbség minden jogot megkapjon az európai sztenderdek szerint – hangoztatta a tárcavezető.

Szijjártó Péter az M1 péntek reggeli műsorában sikeresként értékelte Vlagyimir Putyin látogatását, amely egy hosszú előkészítő folyamat eredményeként jött létre. Szavai szerint a megbeszélés konstruktív, pragmatikus, kölcsönös tiszteletre alapozott hangulatban zajlott. Közölte: következő beruházási területként kijelölték a vízipart.

A külgazdasági és külügyminiszter Donald Trump amerikai elnökről is beszélt. Azt mondta, a magyar és az orosz vezetés egyaránt szimpatizál vele, és előnyösebbnek tartja a győzelmét, mint ha a demokrata jelölt nyerte volna meg a választást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.