Megállapodtak a bérekről a Lufthansánál

A 2012 óta tartó sztrájksorozat összesen 500 millió euróba került a légitársaságnak.

MTI
2017. 02. 15. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás 2012 óta tartó bértárgyalások és 14 sztrájk után jött létre a munkáltató, valamint a Lufthansa és leánycégei, a Lufthansa Cargo teherszállító, valamint a Germanwings diszkont-légitársaság 5400 pilótáját képviselő Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet között.

A 2019 végéig szóló megállapodás szerint a pilóták 8,7 százalékos fizetésemelést kapnak négy ütemben, valamint egy összegben 5000-6000 euró közötti juttatást. A szakszervezet eredetileg azt követelte, hogy a pilóták bérét 22 százalékkal növeljék öt év alatt.

Csak a tavaly november végi, hatnapos sztrájk mintegy százmillió euró kárt okozott a Lufthansának, a 2012 óta tartó sztrájksorozat összesen 500 millió euróba került a légitársaságnak.

A Lufthansa a legnagyobb foglalkoztató Frankfurtban, illetve Hessen tartományban. Munkavállalói száma 37 ezer volt december végén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.