Megtartaná a kormány a tao-támogatások rendszerét

Változatlan formában kívánja megtartani a kormány a társasági adón keresztüli sporttámogatást.

MTI
2017. 02. 28. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NGM tájékoztatása szerint a kormány megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Brüsszel engedélyezze a támogatási rendszer változtatás nélküli meghosszabbítását. A cégek így a társasági adórendszeren keresztül továbbra is támogathatnák a sportot, mint az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközét.

A minisztérium utalt arra, hogy az Európai Bizottság 6 évre engedélyezte a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának rendszerét, a jóváhagyás 2017. június 30-án jár le. Hozzátették, hogy a 2011 óta működő rendszer támogatást biztosít a látványcsapatsportok klubjainak, egyesületeinek és szövetségeinek, a cégek pedig ezáltal csökkenthetik a társasági adójukat.

2015-ben több mint 13 ezer cég 107 milliárd forint sporttámogatást adott a társasági adón keresztül – áll a közleményben.

A tao-támogatások egyik legnagyobb nyertese a felcsúti focicsapat, mely eddig több mint 11 milliárdnyi támogatást gyűjtött össze.

A témában írt publicisztikánkat itt olvashatja

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.