Nem lesz leépítés az adóhatóságnál

Lapunk cikkére reagálva a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, nem terveznek létszámcsökkentést.

MTI
2017. 02. 02. 22:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt, hogy az idén újabb, akár kétezer fős leépítés is várható a NAV-nál.

A szaktárca leszögezte: nem terveznek létszámcsökkentést. Ezt egyrészt azzal indokolta, hogy a 16 hónapja tartó létszámzárlatnak köszönhetően jelenleg már csak 19 500-an dolgoznak adóhivatalnál, míg tavaly januárban még 21 300 munkatárs dolgozott ott.

Másrészt, a magyar adó- és vámhivatal uniós összehasonlításban az egyik legtöbb feladatkörrel bíró szervezet, és ezeket a feladatokat csak megfelelő számú és szakképesítésű dolgozóval lehet ellátni – emelték ki.

Megjegyezték, több intézkedést is olyan hatékonyan hajtott végre a hivatal, hogy ezek – mint például az ekáer vagy az online pénztárgép – nemzetközi szinten is példaértékű és másolandó modellé váltak.

A Magyar Nemzet információi szerint Bakonyi Tibor, az informatikai főosztály vezetője távozott a NAV-tól, Suller György Attila sajtófőnököt pedig leváltották.

Ezzel kapcsolatban a szaktárca azt közölte, hogy Bakonyi Tibor és Suller György munkájára 2017. február 1-jétől más munkakörben számít a NAV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.