A szaktárca kezdeményezi a hal áfájának csökkentését

Ez állítólag fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás a duplájára nőjön.

MTI
2017. 03. 10. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter megerősítette: a tárca dolgozik a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegy bevezetésén, amely garanciát jelent a vásárlók számára, a tervek szerint karácsonyra már a boltokba kerülhetnek az első védjegyes termékek – írja a közlemény.

A szaktárca közölte: a földművelésügyi miniszter szerint a Tisza-tó környéki települési önkormányzatok, vadásztársaságok, vízügyi szervek, a Hortobágyi Nemzeti Park és a minisztérium összefogása évről évre látványos eredményeket hoz a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkájában.

A szaktárca 100 millió forinttal támogatja a halak élőhelyének és ívóhelyének fejlesztését, 2017-ben 11 millió forint jut országosan az invazív, halfogyasztó kárókatona-állomány visszaszorítására – írja az FM.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.