Alaposan megsarcolná az áruházláncokat a kormány

Az indoklásban az élelmiszerbotrányra hivatkozhatnak.

MNO
2017. 03. 08. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány tovább folytatná az elsősorban külföldi tulajdonú kiskereskedelmi láncok elleni harcát: több olyan javaslatról is tárgyalnak, amelyek megsarcolnák ezeket a cégeket – írja az Index a birtokába jutott kormányzati előterjesztésre hivatkozva.

A portál szerint ezt a Lázár János vezette Miniszterelnökség és a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nyújtotta be, és többek között minimum évi 20 milliárd forintot hajtana be az áruházaktól a parkolás megadóztatásával, emellett törvényben rögzítené, hogy mennyit költhetnek reklámra, ellehetetlenítené az áruházak ingyenes buszait, és kötelező létszámnövelést is elrendelne. Mindezt pedig részben az elmúlt hetek élelmiszerbotrányára hivatkozva tenné.

Mint írják, az „egyes fogyasztóvédelmi és a munkavállalók védelmével kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról a kereskedelempolitikai akciótervvel összefüggésben” című anyagot február 28-án terjesztette elő a Miniszterelnökség és az NGM, az Index pedig úgy tudja, szerdán már tárgyal is róla a kormány. A szöveg indoklása sűrűn hivatkozik az elmúlt hetek élelmiszerbotrányára.

Az előterjesztésből az Index kiemelte,

Az előterjesztésben szerepel, hogy a kockázatok csökkentése érdekében, az Igazságügyi Minisztérium határozott javaslata alapján az intézkedéseket ne egy „csomagban”, hanem több külön, önálló lépésben fogadják el és vezessék be – teszi hozzá az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.