Bedőlt a Széll Kálmán teret felújító cég

Csődvédelmet kért a Wicha József miskolci milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó társaság.

MNO
2017. 03. 03. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csődeljárást rendelt el a bíróság a Wicha József miskolci milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó WIS Holding Befektetési és Kereskedelmi Kft. ellen, amely a Széll Kálmán tér felújítását is végezte – értesült a Világgazdaság. A csődvédelmet a nagyvállalkozó cége kérte maga ellen.

A társaság korábban alvállalkozóként részt vett az 1-es és a 3-as villamos felújításában és az M86-os autóút építésében is, Wicha József pedig 2015-ben 9,5 milliárdos vagyonával a 69. leggazdagabb magyar volt a Népszabadság listája szerint.

Az elmúlt időszakban azonban fordult a szerencse: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-Visszaszerzési Hivatalának biztosítási intézkedése és vállalkozások által indított végrehajtási eljárások sorjáznak a WIS Holding cégbejegyzései között.

Néhány hónappal ezelőtt különösen nagy értékre elkövetett tartozás fedezetének elvonása miatt indított a cég ellen nyomozást a rendőrség. Az Index akkor azt írta, hogy Wicha vagyoni részesedését foglalták le, miután nem fizetett a Széll Kálmán téri felújításban részt vevő alvállalkozóinak a cég.

A Világgazdaság emlékeztet: a mintegy harminc vállalkozásból álló Wicha-birodalomban nem a WIS az első csődeset. A Váci úti Európa Center logisztikai és üzleti parkot fejlesztő Terra Invest Zrt. kért csődvédelmet majd dőlt felszámolásba még 2014-ben, az a cég 12,5 milliárd forintos tartozást halmozott fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.