Drágább lesz a budapesti lomtalanítás

Új lerakóba viszik az összegyűjtött szemetet.

MTI
2017. 03. 03. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap pénteki számában arról ír, hogy évente 250 ezer köbméter, azaz 40-50 ezer tonna lomot szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a fővárosból. Ez harmadával több az indokoltnál, mert a lakosság egy része ilyenkor szabadul meg az év közben szelektíven vagy anélkül is kirakható háztartási hulladékától.

Nagy László, a társaság műszaki vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta, hogy a kertes házak esetében jobb, a belső, például VII. és VIII. kerületben rosszabb a helyzet.

A lom mintegy negyedéből hőt vagy áramot állítanak elő Rákospalotán, ezt a Főtáv vásárolja meg, vagy az országos villamosenergia-hálózat veszi át – derül ki a cikkből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.