Lemondott a BÉT-nél Matolcsy jobbkeze

Az új elnök Végh Richárd vezérigazgató lesz.

MNO
2017. 03. 01. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) éléről Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke. Erről Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója beszélt a Portfoliónak, aki azt mondta, Nagy Márton lemondott a BÉT-nél betöltött elnöki pozíciójáról, és az MNB javaslata az, hogy az elnöki pozíciót egy személyben a vezérigazgató töltse be.

Később a jegybank az MTI-vel közölte, hogy kezdeményezi a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közgyűlésének összehívását, amelyen javaslatot tesz arra, hogy az igazgatóság új elnöke Végh Richárd legyen. Hozzátették, hogy Végh Richárd változatlanul ellátja majd a vezérigazgatói posztot is.

A 24.hu egyébként nemrég informátorokra hivatkozva azt írta, hogy megromlott Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton alelnök viszonya. Az elnök Naggyal szembeni bizalmában törés következhetett be durván egy éve, és Nagy azóta folyamatosan veszít hadállásokat a jegybankban.

A cikk megjelenése után pár órával Nagy nevében adott ki egy közleményt az MNB, ebben az alelnök azt állította: „Matolcsy György bizalma irányomban továbbra is töretlen, a jegybanki szakmai munka folyamatos és eredményes, az ezzel kapcsolatos negatív állításokat pedig határozottan visszautasítom.”

Végh Richárd 2004 és 2013 között különböző pozíciókban a Budapesti Értéktőzsde üzletpolitikai igazgatóságán dolgozott, 2013 novemberétől az MNB tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatója, 2015 decemberétől a BÉT igazgatóságának tagja, 2016. január 1-től vezérigazgatója. 2013 óta a Befektető-védelmi Alap (Beva) igazgatóságágának is tagja. (MTI)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.