Matolcsy jobbkeze: Töretlen a jegybankelnök bizalma irántam

Nagy Márton szerint hiába vettek el tőle pozíciót, továbbra is fontos területekért felel.

MTI
2017. 03. 07. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Márton hangsúlyozta, a központi bank vezetésének tagjai közösen, egységesen hozták meg a szakmai döntést a szervezeti átalakulásról, amelynek révén felügyelete alól elkerült a pénzügyi stabilitási szakmai terület. Hozzátette, továbbra is fontos területekért felel mint az MNB alelnöke, így a jegybank monetáris politikájáért, a monetáris eszköztárért és a devizatartalékok kezeléséért. Szakmai döntés született arról, hogy a mikro- és a makroprudenciális irányítást szervezetileg szét kell választani – jegyezte meg, és kiemelte, a szakmai munka magasabb szintű ellátását biztosítja, hogy ezentúl főleg a monetáris politikára koncentrál.

Korábban írtunk arról, hogy Nagy Márton március elsejével távozott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnöki posztjáról, amely szavai szerint szintén szakmai döntés volt. Az elmúlt évben ugyanis a tőzsde megerősödött, jó irányba halad, így nincs szükség arra, hogy mint MNB-alelnök továbbra is felügyelje a BÉT működését, fejlődését – jegyezte meg.

Nagy Márton a Világgazdaság konferencián ismét hangsúlyozta azt is, a jegybank véleménye szerint idén nincs szükség devizakötvény kibocsátására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.