Milliárdokkal emelkednek az állami építkezések árai

Mostanában minden létesítmény sokkal drágábban épül, mint azt a kiíráskor tervezik.

MNO
2017. 03. 03. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák Strabag és a Garancsi Istvánhoz köthető Market Építő Zrt. 30-35 milliárd forintos ajánlatot adott be a Fővárosi Állat- és Növénykerthez kapcsolt Pannon Park tervezett megépítésére – írja a 24.hu.

Az óriási üvegházat a mostani Nagycirkusz helyszínére álmodták. Az árajánlatok azért figyelemreméltóak, mert a kiíráskor az állam csak 21 milliárdos költséggel számolt, holott a terv első körében még csak 10-15 milliárd forintban gondolkodtak.

Amint arról az MNO is beszámolt, világviszonylatban is egészen elképesztő mértékben drágult az új Puskás Ferenc Stadion. A létesítményt 2013-ban még csak 70 milliárdosra tervezték, később 100 milliárdban állapodtak meg, végül pedig már 190-re drágult.

Ugyanez a helyzet az úszó vébére épülő Duna Aréna körül is, amelyet először 8 milliárdra ígértek, jelenleg pedig már 49 milliárdnál járnak a költségek.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Városligetben lévő Közlekedési Múzeum felújítása menet közben 7-ről 15,6 milliárd forintra ugrott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.